VILLÄHTEEN LEIPÄ OY

Mestoilla jo vuodesta 1958. Pitkä matka on kuljettu tähän päivään. On kehitetty toimintaa, tehty isoja päätöksiä ja etsitty sitä omaa kirkkainta tähteä. Kaikki on kuitenkin ollut sen arvoista ja tässä me nyt olemme. Juuri oikealla paikalla ja oikeassa paikassa tekemässä sitä mitä osaamme parhaiten ja kulkemassa määrätietoisesti eteenpäin omaa tietä. 

Kolmas sukupolvi

Jos emme ole vielä tuttuja, niin olemme tosiaan pakasteleivontaan erikoistunut leipomo ja sopimusvalmistuksen asiantuntija. Leipomomme sijaitsee - uskomatonta kyllä - Villähteellä, Lahessa. Ja varoituksen sanana, meillä sykkii melkoisen vahvasti turkoosi sydän rinnassa ja lätkä on kova juttu. Leipomomme toimii jo kolmannessa sukupolvessa ja tänä päivänä me sisarukset, Hanna, Mikko ja Olli, pyöritämme tätä jauhonpölyistä sirkusta. Perhe on pahin, ja paras. Ei siitä sen enempää.




Hyvää kylmästä

Tavoitteenamme on olla luotettava kumppani, joka tarjoaa nykyaikaiset ja lisäarvoa tuottavat ratkaisut. Tavoitteemme mahdollistamiseksi meillä on huipputeknologian koneisto ja olemme viime vuosien aikana modernisoineet myös tuotantoprosessejamme isolla kädellä. Päivän päätteeksi kaiken lähtökohtana on, että lopputulos palvelee asiakkaan käyttötarkoitusta parhaalla mahdollisella tavalla laadusta tinkimättä. Toimintaamme ohjaavat meille myönnetyt Avainlippu, Hyvää Suomesta -merkki ja FSSC 22000-sertifikaatti.

YDINTIIMI

Sisarukset Mikko, Hanna ja Olli pyörittävät Villähteen leipää kolmannessa sukupolvessa. Eihän siitä tulisi yhtään mitään, jos he kolmistaan kinastelisivat kaiket päivät, joten onneksi heidän rinnallaan on mitä mahtavimmat ammattilaiset sekä toimiston että tuotannon puolella. Saammeko esitellä Villähteen leivän ydintiimin.

Mikko Hämäläinen

Sisaruksista vanhin. Mutta senhän kyllä näkeekin, hehe. Insinööri isolla I:llä ja tuntee leipomon paremmin kuin omat taskunsa. Mutta mitäpä voi odottakaan, kun on käytännössä täällä leipomolla kasvanut. Raudanluja ammattitaito, mieletön reseptinikkari ja tuotteiden taikuri. Ja korjaa muuten koneen kuin koneen. 

Eija Vestman

Meidän luottopakki, joka osasi jo edellisen sukupolven tavat toimia ja nykyisen kanssa luovii erittäin tarpeellisena rauhoittavana voimana. Iloinen ja positiivinen tyyppi, jolla hommat hoituu ja uudet asiat otetaan vaivattomasti haltuun. Olisipa jokaisen tiimissä yksi Eija!

Hanna Ylä-Mononen

Tämän laivan kapteeni. Rohkea päätöksentekijä. Temperamenttia vähän enemmän kuin pienessä kylässä. Kolikon kääntöpuolella huiman reilu tyyppi. Kaikki ovat aina tasa-arvoisia ja kohdellaan samanarvoisesti. Herkistyy joka kerta, kun puhutaan, kuinka mielettömiä meidän työntekijät on. Ja ne muuten on.

Kari Isotalo

Se kuuluisa Kari. Ainoa laatuaan, ja hyvä niin. Nimittäin meidän kannalta, koska Kari on meidän arvokkaimpia asioita huumorintajustaan huolimatta. Pitkän linjan leipuri, mahtava tiiminvetäjä ja liima, joka pitää porukan kasassa. Kaksisormijärjestelmän mestari ja Päijät-Hämeen pahin suupaltti.

Olli Hämäläinen

Sisaruksista nuorin. Ikävuosista ja kokemuksesta huolimatta aina vanhempien sisarusten mielestä se pikkuveli. Vahva visionääri ja innovaatioiden kehittäjä. Palo tehdä ja toteuttaa, mennä kohti tulevaa.  Parhaimmillaan ihmisten parissa ja myyntilukuja pyöritellessä. Loihtii myös projektiaikataulut tuosta noin vain.

Pikka Rusanen

Huippuosaava ammattilainen. Pikan liityttyä tiimiin leipomo on käynyt läpi muodonmuutoksen ja näyttää nykyään upealta. Hevosharrastuksensa ansiosta saa ohjastettua jääräpäisiä tiimikavereitaan oikeaan suuntaan. Kärsii päivittäin huonojen juttujen tasosta.

VUODESTA 1958

Alussa olivat pieni kotileipomo, lihapiirakka ja Hilkka.

1958: Leipuri Kaarina Holtinkoski aloittaa leipomotoiminnan Nastolan Villähteellä omakotitalon kivijalassa. Leipomon nimi on Villähteen Leipä.

1963: Leipomo siirtyy Olavi ja Hilkka Hämäläisen omistukseen. Myynti keskittyy torikauppaan ja lähialueen kauppoihin. Suosittuna tuotteena lihapiirakka.

1977-78: Leipomo siirtyy nykyisiin tiloihinsa Nastolan Kankaalle. Kasvu paikalliseksi monituoteleipomoksi. Kahvila-konditoria aloittaa toimintansa leipomon yhteydessä.

1980: Vuoden Nastolan Yrittäjä Olavi Hämäläinen Villähteen leipä Oy

1990: Tuomo ja Sirpa Hämäläinen leipomon omistajiksi.

1999: Maakunnan Vuoden Yrittäjät Sirpa ja Tuomo Hämäläinen

2000: Pakasteleivonnaisten valmistus alkaa. Konditoriatuotteiden valmistus lopetetaan.

2011: Hanna Ylä-Mononen toimitusjohtajaksi.

2011: Tuoretuotteiden päivittäistoimitukset lopetetaan. Keskittyminen pakasteleivontaan, PL-tuotteisiin ja alihankintatuotteiden valmistukseen.

2012: Sukupolven vaihdos: Mikko ja Olli Hämäläinen sekä 
Hanna Ylä-Mononen leipomon osa-omistajiksi. 

2018: Villähteen leipä Oy:lle myönnetään FSSC 22000 -laatusertifikaatti.

2020: Villähteen leipä Oy:lle myönnetään Hyvää Suomesta -merkki

2020: Leipomon tuotantolinjastoiden kokonaisvaltainen prosessimuutos

2023: Maaliskuun viimeisenä päivänä kahvila-konditorian ovet sulkeutuivat 45 vuoden menestyksessään ja vaiherikkaan vuoden jälkeen. 30.4.23 uudet kahvilayrittäjät aloittavat toimintansa samoissa tiloissa uudella ilmeellä.