VILLÄHTEEN LEIPÄ OY
Mestoilla jo vuodesta 1958. Pitkä matka on kuljettu tähän päivään. On kehitetty toimintaa, tehty isoja päätöksiä ja etsitty sitä omaa kirkkainta tähteä. Kaikki on kuitenkin ollut sen arvoista ja tässä me nyt olemme. Juuri oikealla paikalla ja oikeassa paikassa tekemässä sitä mitä osaamme parhaiten ja kulkemassa määrätietoisesti eteenpäin omaa tietä.
Kolmas sukupolvi
Jos emme ole vielä tuttuja, niin olemme tosiaan pakasteleivontaan erikoistunut leipomo ja sopimusvalmistuksen asiantuntija. Leipomomme sijaitsee - uskomatonta kyllä - Villähteellä, Lahessa. Ja varoituksen sanana, meillä sykkii melkoisen vahvasti turkoosi sydän rinnassa ja lätkä on kova juttu. Leipomomme toimii jo kolmannessa sukupolvessa ja tänä päivänä me sisarukset, Hanna, Mikko ja Olli, pyöritämme tätä jauhonpölyistä sirkusta. Perhe on pahin, ja paras. Ei siitä sen enempää.
Hyvää kylmästä
Tavoitteenamme on olla luotettava kumppani, joka tarjoaa nykyaikaiset ja lisäarvoa tuottavat ratkaisut. Tavoitteemme mahdollistamiseksi meillä on huipputeknologian koneisto ja olemme viime vuosien aikana modernisoineet myös tuotantoprosessejamme isolla kädellä. Päivän päätteeksi kaiken lähtökohtana on, että lopputulos palvelee asiakkaan käyttötarkoitusta parhaalla mahdollisella tavalla laadusta tinkimättä. Toimintaamme ohjaavat meille myönnetyt Avainlippu, Hyvää Suomesta -merkki ja FSSC 22000-sertifikaatti.
YDINTIIMI
Sisarukset Mikko, Hanna ja Olli pyörittävät Villähteen leipää kolmannessa sukupolvessa. Eihän siitä tulisi yhtään mitään, jos he kolmistaan kinastelisivat kaiket päivät, joten onneksi heidän rinnallaan on mitä mahtavimmat ammattilaiset sekä toimiston että tuotannon puolella. Saammeko esitellä Villähteen leivän ydintiimin.
Mikko Hämäläinen
Sisaruksista vanhin. Mutta senhän kyllä näkeekin, hehe. Insinööri isolla I:llä ja tuntee leipomon paremmin kuin omat taskunsa. Mutta mitäpä voi odottakaan, kun on käytännössä täällä leipomolla kasvanut. Raudanluja ammattitaito, mieletön reseptinikkari ja tuotteiden taikuri. Ja korjaa muuten koneen kuin koneen.
Eija Vestman
Meidän luottopakki, joka osasi jo edellisen sukupolven tavat toimia ja nykyisen kanssa luovii erittäin tarpeellisena rauhoittavana voimana. Iloinen ja positiivinen tyyppi, jolla hommat hoituu ja uudet asiat otetaan vaivattomasti haltuun. Olisipa jokaisen tiimissä yksi Eija!
Hanna Ylä-Mononen
Kari Isotalo
Olli Hämäläinen
Sisaruksista nuorin. Ikävuosista ja kokemuksesta huolimatta aina vanhempien sisarusten mielestä se pikkuveli. Vahva visionääri ja innovaatioiden kehittäjä. Palo tehdä ja toteuttaa, mennä kohti tulevaa. Parhaimmillaan ihmisten parissa ja myyntilukuja pyöritellessä. Loihtii myös projektiaikataulut tuosta noin vain.
Pikka Rusanen
Huippuosaava ammattilainen. Pikan liityttyä tiimiin leipomo on käynyt läpi muodonmuutoksen ja näyttää nykyään upealta. Hevosharrastuksensa ansiosta saa ohjastettua jääräpäisiä tiimikavereitaan oikeaan suuntaan. Kärsii päivittäin huonojen juttujen tasosta.
VUODESTA 1958
Alussa olivat pieni kotileipomo, lihapiirakka ja Hilkka.
1958: Leipuri Kaarina Holtinkoski aloittaa leipomotoiminnan Nastolan Villähteellä omakotitalon kivijalassa. Leipomon nimi on Villähteen Leipä.
1963: Leipomo siirtyy Olavi ja Hilkka Hämäläisen omistukseen. Myynti keskittyy torikauppaan ja lähialueen kauppoihin. Suosittuna tuotteena lihapiirakka.
1977-78: Leipomo siirtyy nykyisiin tiloihinsa Nastolan Kankaalle. Kasvu paikalliseksi monituoteleipomoksi. Kahvila-konditoria aloittaa toimintansa leipomon yhteydessä.
1980: Vuoden Nastolan Yrittäjä Olavi Hämäläinen Villähteen leipä Oy
1990: Tuomo ja Sirpa Hämäläinen leipomon omistajiksi.
1999: Maakunnan Vuoden Yrittäjät Sirpa ja Tuomo Hämäläinen
2000: Pakasteleivonnaisten valmistus alkaa. Konditoriatuotteiden valmistus lopetetaan.
2011: Hanna Ylä-Mononen toimitusjohtajaksi.
2011: Tuoretuotteiden päivittäistoimitukset lopetetaan. Keskittyminen pakasteleivontaan, PL-tuotteisiin ja alihankintatuotteiden valmistukseen.
2012: Sukupolven vaihdos: Mikko ja Olli Hämäläinen sekä
Hanna Ylä-Mononen leipomon osa-omistajiksi.
2018: Villähteen leipä Oy:lle myönnetään FSSC 22000 -laatusertifikaatti.
2020: Villähteen leipä Oy:lle myönnetään Hyvää Suomesta -merkki
2020: Leipomon tuotantolinjastoiden kokonaisvaltainen prosessimuutos
2023: Maaliskuun viimeisenä päivänä kahvila-konditorian ovet sulkeutuivat 45 vuoden menestyksessään ja vaiherikkaan vuoden jälkeen. 30.4.23 uudet kahvilayrittäjät aloittavat toimintansa samoissa tiloissa uudella ilmeellä.